Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolatok

 talalkozas.jpg

"Azt mondom,óvatosan a teremtéssel gyerekek... Mielőtt nekilátunk,gondosan mérlegeljünk,hogy a vágyunk az valóban VÁGY, vagy esetleg csak menekülés és önbecsapás,mert a jelenlegi életünk nem tetszik.Alaposan nézzünk magunkba mert könnyen előfordulhat hogy amikor beteljesül,egy - két hét vagy hónap elteltével rájövünk,hogy bizony-bizony ennyi épp elég volt a megváltozott élethelyzetből. Ha például szeretem a meggyes pitét,és valaki hoz nekem,boldogan megköszönöm és megeszem, de ha 6 hónapon keresztül nem ehetnék mást,kizárólag meggyes pitét,már nem biztos hogy ugyanazt az élményt adná..."

 

vagy.jpg

 

"Ma szokatlanul sokszor került szóba baráti beszélgetések alatt a NŐ-ség, NŐI-ség megélése. Nézzünk magunkba,mikor éltük meg utoljára a NŐ-ségünket? Rohanunk,dolgozunk,otthon is,a munkában is helyt kell állnunk,minden másodpercünk be van osztva,házimunka,család,munkahely.Örök körforgás az életünk. De vajon azt hogy nekünk honnan van ennyi erőnk,miből merítünk mindenre energiát,azt megkérdezi valaki ? Pedig valójában NŐnek lenni csodálatos,csak épp nincs időnk észrevenni,nincs erőnk meglátni.Azt kérdeztem a barátaimtól,mikor csodálkoztak rá utoljára egy szép virágra,egy szép lepkére? Mikor mentek utoljára emelt fővel,egyenes tartással végig az utcán?Mikor mertek úgy végig haladni hogy tökéletesen tudatában vannak önmaguknak,a szépségüknek,az erejüknek?Mindenki mosolygott,hogy igen így kellene,így lenne a helyes...Én annyit tudok javasolni,hogy ha csak néhány percig is,de ajándékozzunk magunknak minden nap annyi időt,hogy megálljunk,vegyünk néhány mély lélegzetet,és legyünk hálásak amiért itt vagyunk,csodálkozzunk rá bátran ha egy szép dolog magára vonzza a tekintetünket,és merjük elhinni hogy igenis,jár nekünk a boldogság,és nőnek lenni csodálatos ajándék..."

 no-3.jpg

"Ha az örömöd attól függ, hogy valaki mit tesz, illetve mit nem tesz; akkor csapdába estél, mert azt nem tudod irányítani, hogy mások mit gondoljanak vagy tegyenek. De ha felfedezed, hogy az örömöd senki mástól nem függ, csak magadtól, akkor felfedezed a legnagyobb szabadságot, ami lehetséges, és ami még legvadabb álmaidat is felülmúlja. A boldogságod attól függ, hogy TE minek tulajdonítasz jelentőséget."

Esther és Jerry Hicks

 

lehetsz-boldog.jpg

Azok az emberek, akik csak akkor akarnak meggyógyulni, ha az fájdalommentes, hasonlók azokhoz, akik szorgalmazzák a fejlődést, de csak akkor, ha az nem jár változással.

(Anthony de Mello)

 

boldog2.jpg

"Emberek milliói döntenek úgy, hogy nem lesznek érzékenyek. Vastag bőrt növesztenek maguk köré, hogy senki ne okozhasson nekik fájdalmat. De ennek nagy ára van. Senki sem okozhat nekik fájdalmat, de boldoggá sem teheti őket senki."

 

gondolkozik2.jpg

"Nincs végzet, amely megtervezné az emberek életét. Bármi, ami ér bennünket, jó vagy rossz, az általában saját tettünk eredménye, vagy cselekvésünk hiánya." (Herbert Casson)

 

vegzet.jpg

 

Azt mondják,aki sokat alszik keveset él...De én most nem a délutáni lustálkodós alvásról beszélnék.Inkább arról hogy az alvás mennyire fontos dolog,ugyanis:
- A tudatunk csak az alvás állapotában képes minket feltölteni a tiszta energiákkal
- Az egyetlen állapot,amikor végre nem az egonk kezében van az irányítás hanem önmagunk lehetünk
- A kiterjedtebb énünk csak ilyenkor tudja felvenni velünk a kapcsolatot
- Alvás közben nem torzítjuk el a kapott információt az érzékszerveinkkel
- Ilyenkor képesek vagyunk beengedni amire szükségünk van,és éber állapotban csak a falainkba ütközne 
- Gyógyul a testünk és a lelkünk is
- Regenerálódunk,feldolgozzuk az egész nap felgyülemlett stresszt

Egyszóval, szükséges a túlélésünkhöz...

Van úgy,hogy azt vesszük észre,mintha napokon keresztül " altatnának" minket,ilyenkor azt szoktam mondani,olyan mintha sok-sok láthatatlan szorgos kis kezecske dolgozna rajtunk egy szerelőműhelyben hogy helyreállítsák bennünk amit mi másnap majd lerombolunk....

Durvább figyelmeztetésként foghatjuk fel,az ájulást vagy eszméletvesztést...
A tudat ilyenkor már csak ezzel az eszközzel képes lecsendesíteni az elménket mert a feszültség már nem tud más formában kirobbanni belőlünk.

 

alvas.jpg

 "Bármit megkaphatsz amit csak akarsz, ha hajlandó vagy feladni a gondolatot, hogy nem lehet a tiéd."

 

boldogsag3.jpg

"A múltat nem változtathatod meg, de a jövőt igen. A külső szemedet előre ragasztották az istenek, ha a múlttal feladatod volna, hátul is lenne szemed. (...) A múlt nem számít, a jövő pedig ebben a pillanatban kezdődik."

Hioszi Tatiosz

 

sas.jpg

 

"A szerelmet a földöntúlról hozza magával az ember, ezért nevezik szentnek ezt az érzelmet. Bizony a földön csodaszámba megy az, ha valaki biztosan rátalál a párjára. Az igazira, akivel lelkében és testében ugyanegy, akiket, a példaszó szerint, egymásnak teremtett a nagy természet. Ezért olyan kevés a boldog házasság. Ezért jár az emberek legnagyobb része szerelem nélkül végig a világon. Szerelem! Az igazi szerelmet csak a nagyon kiválasztottak ismerik."
Krúdy Gyula

 

par.jpg

 

Tangókönyv:
Az első lépés a férfié: a tisztelet. Sosem lehet valakit enélkül átölelni és táncolni vele. A nő részéről a válasz a bizalom, ami nélkül a nő nem tudja követni a férfit. Bízni valakiben nem könnyű feladat, de egy nőnek mindig így kell döntenie.

A férfi második lépése a felelősség. Minden pillanat a férfi felelőssége, mindenről ő dönt, így hibát is csak ő követhet el. Az a szerepe, hogy a partnere gondtalan és boldog legyen. A nő válasza erre az odaadás. Hagyja, hogy a partnere vigyázzon rá. 

 

tancolo-par.jpg

 

valtozas.jpg

ero.jpg